Gedragscode & Forumregels

Nieuws over het forum en een plek voor jullie feedback.
Gebruikersavatar
Apenheul
Beheerder
Beheerder
Contacteer:
Locatie: Eindhoven
Berichten: 16838
Lid geworden op: 16 dec 2013, 11:31

Gedragscode & Forumregels

18 dec 2013, 12:55

Omdat Button Bashers een forum is voor verzamelaars en gamers van verschillende achtergronden en leeftijden moeten een aantal regels en richtlijnen met betrekking tot inhoud van berichten en omgang met anderen worden nageleefd. We willen de boel zo losjes en prettig mogelijk houden, maar dit zijn de punten waarvan we er van uitgaan dat iedereen ze kent en respecteert.

1. Taalgebruik

A. Houd het netjes en gebruik geen gevloek en gescheld. Met name van het gebruik van ziektes als krachttermen zijn we echt niet gecharmeerd.

B. Bij bedreiging, discriminatie, seksuele intimidatie, pesterij en andere vormen van opzettelijke degradatie van forumleden wordt het account van de betreffende overtreder onmiddellijk op non-actief gesteld. Daarnaast is er op Button Bashers geen plaats voor aanhoudende negatieve discussies die niet ter zake doen of het uitlokken daartoe. Dit forum is primair bedoeld om je mening te geven over games en gerelateerde zaken.

C. We streven een forum na dat geschikt is om op het werk te gebruiken, plaats dus niet zomaar disrespectvolle of seksueel getinte afbeeldingen op het forum. Op het 'Anders nog iets' forum mogen seksueel getinte afbeeldingen alleen geplaatst en gelinkt worden wanneer het topic gemarkeerd is met de afkorting NSFW (not safe for work).

2. Avatars en signatures

A. Avatars op dit forum kunnen een maximale grootte van 120 x 120 pixels hebben. Forumleden herkennen elkaar vaak aan hun avatars dus verander deze niet onnodig vaak. Verder is regel 1.C ook van toepassing op de inhoud van de avatar.

B. Het is op dit forum toegestaan om een signature te hanteren. Om het forum overzichtelijk te houden mag deze maximaal 500 x 120 pixels zijn en mag deze geen animaties of bewegende onderdelen bevatten. Verder is ook hier weer regel 1.C van toepassing.

C. De avatar en signature mogen gebruikt worden om iets van buiten Button Bashers te promoten (b.v. webshops, veilingen, Twitch of YouTube kanaal, etc.) maar mag geen referral marketing bevatten.

3. Privacy

A. Respecteer de privacy van andere forumleden en plaats nooit ongewenst foto's of iemand's volledige naam met adresgegevens in een bericht.

B. Als gebruiker sta je ook toe dat jouw opgegeven informatie, inclusief je IP-adres, in onze database wordt opgeslagen. Deze informatie wordt nooit zonder jouw toestemming aan derden doorgegeven, tenzij een rechter hierom vraagt.

C. Button Bashers wordt gehost op beveiligde, actuele servers en wordt periodiek voorzien van de laatste software. Button Bashers is echter niet verantwoordelijk als je gegevens door een forumhack toch openbaar gemaakt zouden worden.

4. Kopen, verkopen en ruilen

A. Nieuwe leden kunnen pas berichten in dit forum-gedeelte en de onderliggende sub-fora plaatsen wanneer ze een totaal van 5 posts/berichten hebben gemaakt in de rest van het Button Bashers forum. Dit om te voorkomen dat mensen alleen snel registreren om hun handel aan te bieden. Stel je eerst eens voor, zodat de gemeenschap weet met wie ze zaken kan gaan doen.

B. Het kopen, verkopen en ruilen forum is alleen bedoeld voor de handel in gamegerelateerde items, hieronder vallen o.a. spellen, game hardware, accessoires, gaming merchandise en andere toebehoren die vallen onder de games-verzamelcultuur.

C. In de titel van het topic in dit forum dient duidelijk vermeld te zijn om wat voor goederen het gaat en of deze te koop worden. Wees daarbij s.v.p. zo specifiek mogelijk. Maak ook niet voor elk item een nieuw topic aan en probeer alles zoveel mogelijk onder 1 topic te scharen.

D. Vermeld bij het te koop aanbieden bij elk item een vaste of richtprijs, en/of zet erbij dat bieden toegestaan is. Prijsvermelding heeft op dit forum altijd de voorkeur.

E. Hoewel het toegestaan is om te verwijzen naar een Marktplaats of eBay pagina waarderen we het niet als biedingen op het Button Bashers forum tegenover biedingen van elders uitgespeeld worden.

F. Wanneer 24 uur niet gereageerd is op een koop- of verkooptopic is het toegestaan om het eigen topic te 'bumpen' om het weer onder de aandacht te brengen. Het is niet toegestaan om een nieuw topic aan te maken met hetzelfde aanbod of dezelfde vraag.

G. Een deal wordt gesloten tussen koper en verkoper, het Button Bashers team heeft hierbij geen verantwoordelijkheden en is niet aansprakelijk bij eventuele problemen. We proberen een gezonde en eerlijke verzamelcultuur te handhaven maar helaas kan daar wel eens wat verkeerd in gaan. Probeer geschillen eerste zelf op te lossen. Kom je er niet uit, neem dan contact op met een moderator en laat deze zijn of haar werk doen; het is niet toegestaan om een andere gebruiker openlijk op dit forum te veroordelen.

5. SPAM

A. Af en toe een kort berichtje van een paar woorden vinden we prima. Doen we zelf ook. Waar we met dit forum echter niet naar op zoek zijn is leden die alleen maar korte, nietszeggende berichten plaatsen die niets toevoegen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van afbeeldingen en animaties.

B. Het aanbieden of linken naar illegale content (roms, warez, ISO's, etc) is op dit forum niet toegestaan.

6. Moderatie

A. Het moderatieteam van Button Bashers heeft het recht om de inhoud van berichten en signatures aan de passen of te verwijderen in overeenkomst met de forumrichtlijnen zonder de auteur hiervan van tevoren op te hoogte te stellen.

B. Interventies door het moderatieteam zijn bindend en volgen geen democratisch proces. Dat wil niet zeggen dat we geen constructieve kritiek hierop aanvaarden, dus heb je suggesties stuur dan een privébericht naar een van de moderatoren.

C. Hoewel het moderatieteam alles in de gaten probeert te houden is het mogelijk dat niet alles wordt gezien. Is er iets wat om ingrijpen van een moderator vraagt, stuur dan een privébericht naar een moderator (te vinden onderaan deze website bij het item 'het team'). We zijn echter niet gediend van het zogenaamde 'back-seat modding', dus bedreig andere forumgebruikers niet met sancties als je daartoe niet bevoegd bent.

D. Bij vragen of onduidelijkheden met betrekking tot de regels van dit forum kun je contact opnemen met een van de moderatoren. Open geen nieuw topic met als doel de regels van het forum aan de kaak te stellen.

7. Bans

A. We willen geen forum zijn waar mensen snel worden geband. Wanneer iemand toch wordt geband is dat in principe altijd na één of meerdere waarschuwingen, afhankelijk van de reden en de invloed op dit forum en de community. De meeste zaken zullen niet direct een ban opleveren, dat is absoluut niet in lijn met wat we met dit forum willen.

B. Bans worden altijd in het team besproken en worden nooit door één persoon bepaald. Een ban is zo altijd een teambesluit, geen individueel besluit.

C. Wanneer een lid wordt geband wordt dit gecommuniceerd in het forumgedeelte voor 'Mededelingen, FAQ & Feedback' omdat we het belangrijk vinden hier open en eerlijk in te zijn richting te groep. Wanneer iemand de mogelijkheid wordt ontzegd te participeren in deze community is dat iets waarvan wij het niet goed vinden wanneer dit niet duidelijk gecommuniceerd zou worden. Houd er daarbij rekening mee dat een gedeelte van het forum betreft dat open staat en zo eventueel ook geïndexeerd kan worden door Google.

D. Het communiceren van bans is puur bedoeld om de community te informeren en heeft niet de functie van 'schandpaal' of openbaar archief. Vier weken na de ban zal het bericht waarmee de ban is gecommuniceerd daarom worden aangepast of verwijderd. De reden achter een ban is daarna altijd na te vragen bij iemand uit het team.

E. Bans gelden voor gebruikers en niet voor accounts. Wanneer een gebande gebruiker onder een andere naam een tweede account aanmaakt zullen ook deze accounts worden geband.
Gebruikersavatar
MrSirius
Beheerder
Beheerder
Contacteer:
Locatie: Gouda
Berichten: 6683
Lid geworden op: 16 dec 2013, 14:35

Re: Gedragscode & Forumregels

28 apr 2014, 14:39

We hebben de forumregels iets aangepast en uitgebreid, met name rond ons beleid qua bans. Daaronder vallen voor ons redenen voor een ban, de manier waarop een ban tot stand komt en de berichtgeving binnen het forum. We hebben het gevoel dat we zo duidelijker zijn in ons beleid.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het s.v.p. dan even via een PB weten.
Afbeelding
Kain is deified. The Clans tell tales of Him. Few know the truth. He was mortal once, as were we all.
Gebruikersavatar
JokerJur
Veteraan
Veteraan
eBay gebruikersnaam: Collector_jur
Locatie: Appingedam
Berichten: 6272
Lid geworden op: 17 dec 2013, 23:39

Re: Gedragscode & Forumregels

08 mei 2014, 17:13

Nieuw artikel:

4. Kopen, verkopen en ruilen

A. Nieuwe leden kunnen pas berichten in dit forum-gedeelte en de onderliggende sub-fora plaatsen wanneer ze een totaal van 5 posts/berichten hebben gemaakt in de rest van het Button Bashers forum. Dit om te voorkomen dat mensen alleen snel registreren om hun handel aan te bieden. Stel je eerst eens voor, zodat de gemeenschap weet met wie ze zaken kan gaan doen.
Afbeelding

Terug naar “Mededelingen, FAQ & feedback”