Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

Interessante advertenties, discussies en alles over verzamelen.
Gebruikersavatar
HeatherGrace
Locatie: UNSC Infinity
Berichten: 8559
Lid geworden op: 19 dec 2013, 17:34

Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

28 dec 2021, 18:20

Het jaar is alweer bijna om. Voor de leuk bladerde ik door mijn persoonlijke aankopen topic en besloot dat ja, dit was een goed jaar voor mijn verzameling. Geen rommelmarkt gezien en toch heb ik veel moois kunnen toevoegen, verhandelen en verruilen. Daarom vroeg ik mij af wat jullie favoriete toevoegingen zijn geweest aan jullie eigen collecties. Een game waar je al een tijdje naar zocht, een gift van een maat, een onverwachte vondst in de kringloop... Wat het ook was, wat wat jouw 5 favoriete verzamel aankopen van dit jaar?

***

Ik zal vast aftrappen! Voor mijzelf draaide dit jaar om mijn overstap van games naar toys. Ik heb mijzelf altijd meer een merch verzamelaar gevonden dan games en ik ben blij te vermelden dat mijn gameroom's herinrichting ook ein-de-lijk voltooid is. Allemaal om deze wisseling te ondersteunen. Van veel heb ik afstand genomen, maar dat betekent zeker niet dat ik ook vaak: Hallo, welkom in mijn verzameling heb gezegd. :wallbash:

Mijn eerste van de 5 is eigenlijk een hele rits aan spullen. Puur op geluk ontmoete ik een ex-Star Wars verzamelaar hier in de regio. Van hem heb ik de mooiste vintage items mogen overnemen. Ik zou mijn vijf plekken zonder moeite kunnen vullen met alleen vintage Star Wars, maar dat is wel een beetje saai, toch? Dus ik heb er voor mijzelf één gekozen. De Jabba The Hutt playset. Het intro van Return of the Jedi vind ik prachtig. Het hele idee van dat paleis en de space gangsters... heerlijk. Daarom als eerste deze complete set:

Afbeelding

Als 2e kies ik voor de Ultimate Collector's Edition van Shadow of the Tomb Raider. Lara is nog nooit zo'n knappe dame geweest als in Shadow. Wat een stoere outfit! Deze vond ik op Marktplaats en hoewel ik erg getwijfeld heb, heb ik toch tegen mijzelf gezegd dat het mocht. Gelukkig maar, want ik heb er het hele jaar nooit meer eentje gezien! En de statue die erbij zit er werkelijk prachtig!

Afbeelding

Als 3e heb ik de bigbox voor Super Metroid! Eerder kocht ik al een Japanse versie van de game om dit meesterwerk eindelijk te spelen. Wel zo gaaf om ook de befaamde bigbox toe te voegen en dat voor €0! In de kringloop vond ik namelijk een aantal minte bigbox PC games. Verzamel ik niet. Verkocht en daarmee deze van Marktplaats geplukt! Dat beetje schade zorgde ook voor de nodige vermindering in kapers. :flex:

Afbeelding

Moeilijk, moeilijk. Ik heb gave Dredd goodies gevonden dit jaar! Toch ga ik voor deze DarkHorse statue van de Judge. Tevens in deze crisis van Marktplaats geplukt. Als nieuw en compleet met een hele mooie artbox. Breekt net even dat Dredd hoekje op in iets moois!

Afbeelding

En als laatste, hoe kan het ook, de Turtles! Wie recent mijn aankopen topic heeft ingezien las dat ik mijn Turtles van vroegah weer heb teruggevonden. Dat vind ik hartstikke leuk. Wel ben ik hier streng in voor mijzelf. Turtles komen alleen uit de dustbins of obscurity. Het "wild". Dat maakt het wel zo leuk. Dus als laatste toevoeging mijn eigen Turtles en al hun vriendjes uit de kringloop!

Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
KillingRaptor
Locatie: Izegem, België
Berichten: 19690
Lid geworden op: 18 dec 2013, 22:15

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

28 dec 2021, 18:26

Heel veel verzamelobjecten heb ik eigenlijk niet gekocht dit jaar, misschien maar best ook. :lol:
Mijn Sky Lynx Transformer is er sowieso eentje die ik nog steeds heel erg gaaf vind! Prachtige doos, groot stuk en staat perfect op mijn kast.

Afbeelding

Twee in één omdat het kan! Deze beeldjes van Robin Hood horen hier natuurlijk ook thuis.

Afbeelding

En een recente maar mag zeker niet ontbreken voor mij, Stripe van Gremlins!

Afbeelding
Gebruikersavatar
Apenheul
Beheerder
Beheerder
Contacteer:
Locatie: Eindhoven
Berichten: 16851
Lid geworden op: 16 dec 2013, 11:31

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

28 dec 2021, 18:43

Ik heb eigenlijk weinig (bewust) aan verzamelen gedaan dit jaar, maar er zijn wel een paar items die ik aan zou willen stippen:

1. Het book: A Guide to Japanese Role-Playing Games
Afbeelding

Ik had al meerdere boeken van Bitmap Books gekocht maar als Swey het niet op het forum had gepost was deze release compleet langs mij heengegaan. Het is een prachtig boek om in te bladeren en nieuwe games mee te ontdekken. Het CRPG boek vind ik een tikkeltje beter maar een fan moet ze eigenlijk gewoon beide hebben!

2. Lufia
Afbeelding

Dankzij KillingRaptor via de Secret Santa actie kwam deze game onverwacht mijn verzameling in. De meeste SNES games zitten bij mij in een doos maar deze mag prominent in de (moderne) games kast staan als een eye-catcher. Ik ben ook heel benieuwd naar hoe die speelt.

3. Analogue Pocket

Deze komt pas in Q4 2022 voor mij maar meer dan welke console in het afgelopen decennium dan ook kijk ik hiernaar uit. Ik had vorig jaar in anticipatie al een paar GameBoy games gekocht en verwacht dit komend jaar voort te zetten.


Dat was voor nu even wat er in mij op kwam, er zijn best veel games die ik gekocht heb 'om de serie compleet te maken' maar die zijn allemaal modern.
Gebruikersavatar
KillingRaptor
Locatie: Izegem, België
Berichten: 19690
Lid geworden op: 18 dec 2013, 22:15

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

28 dec 2021, 18:49

Apenheul schreef:
28 dec 2021, 18:43
2. Lufia
Dankzij KillingRaptor via de Secret Santa actie kwam deze game onverwacht mijn verzameling in. De meeste SNES games zitten bij mij in een doos maar deze mag prominent in de (moderne) games kast staan als een eye-catcher. Ik ben ook heel benieuwd naar hoe die speelt.
Oh nice! Mooi dat je er zo tevreden mee bent! :D
Gebruikersavatar
OldSchool
Contacteer:
Berichten: 4438
Lid geworden op: 05 feb 2017, 20:40

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

28 dec 2021, 20:12

Oké, ik ga even steggelen, want ik heb er 7 😉.

Afbeelding
7. De Aldi C64
De Commodore 64 zal altijd bijzonder blijven voor me, want het is dé (spel)computer waar ik mee opgegroeid ben. Ik had de Bread bin, ik had de C64C. Maar er zijn meerdere varianten binnen die twee hoofdgroepen. De Aldi C64 is een soort van mengelmoes van de bread bin en de c64c. Hij werd van rest onderdelen en nieuwe onderdelen gemaakt, speciaal voor verkoop bij de Aldi winkels. Daardoor is het een bread bin met lichte toetsen. Binnen in vind je een c64c moederbord. Het doet niks anders dan de rest, maar toch een stukje C64 geschiedenis.

Afbeelding
6. PSP Go
Ooit een psp go in mijn bezit gehad, maar verkocht voor twee tientjes winst. Dom dom dom en sindsdien altijd spijt van gehad. Tot onze geliefde kunstschilder me zijn exemplaar aanbood. Omdat hij wist hoe graag ik er weer eentje terug wilde en hij bij hem toch maar stof lag te vangen. Ontzettend blij dat ik deze weer in mijn bezit heb, al wordt het wel hoog tijd dat hij weer wat meer speeltijd krijgt.

Afbeelding
5. Oculus Quest 2
Deze vooral aangeschaft voor mevrouw old school. Ze was onder de indruk van een VR escape room die we ooit hebben gespeeld. We hebben er samen veel plezier van gehad. Ik heb me het afgelopen jaar veel laten aansmeren 😉, door onze professor VR. Het is een compleet nieuwe wereld waar je je in kan storten en heb een paar hele toffe games gespeeld.

Afbeelding
4. Evercade Special Purple Edition
Ik was jarig en kreeg van mijn lieve vader 100€ kado. Een erg hoog bedrag om zomaar even te krijgen… dezelfde dag kwam de special edition.van de Evercade in de winkel van Funstock. Omgerekend van pond naar euro, net geen 100€. 1 en 1 is 2. Dus het geld was binnen een paar uur al weer uitgegeven. Had ik dit ding nodig? Nee. Wilde ik hem desondanks toch hebben? Ja.

Afbeelding
3. Videopac 45 Morse
Het is niet makkelijk meer voor mij om nog iets nieuws aan de Videopac collectie te kunnen toevoegen. Maar dit jaar is dat toch weer eens een keer gelukt! En voor een hele mooie prijs. De game zelf is niet zo interessant, dus dit is echt een verzamelobject. Eentje waarbij erg blij mee was!

Afbeelding
2. Anbernic RG351M
Wat een apparaat. Ik hoorde er veel goeds over en kon hem in mijn hometown voor een zeer schappelijke prijs overnemen, geheel nieuw in de doos, met een hoesje. Vervolgens een 256gb kaartje bij Kemp thuis laten bezorgen, die er vervolgens 351elec op heeft gezet met een walhalla aan emulators en bijbehorende games. Na Daan en de psp go de tweede held in het verhaal. Wat heb ik hier het afgelopen jaar veel opgespeeld. Een van de betere aankopen! Hij ligt standaard binnen handbereik, samen met de Evercade.

Afbeelding
1. Evercade VS Founders Edition
Mijn eerste pre-order ooit. In mei besteld, begin december ontvangen. Ik zag destijds stipt op tijd achter de pc. Meteen twee controllers in dezelfde uitvoering er bij besteld. En mijn naam vereeuwigd in de credits van de firmware. Een pakket met daarin ook nog eens 6 cartridges. Tof apparaat, en zeer geschikt gebleken voor game avonden met familie en of vrienden!
Gebruikersavatar
Kunstschilder1987
Contacteer:
Locatie: Zuid Limburg
Berichten: 3432
Lid geworden op: 09 nov 2019, 01:10

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

28 dec 2021, 23:07

Wat zie ik hier gave dingen voorbijkomen!
ik zie GROEN van jaloezie als ik de turtles zie,
Lufia 1 start met het einde van Lufia 2, waar Selan als grote heldin uit de bus komt samen met maxim. Kunstschilder Loves Selan! :love:
De Atari Lynx Transformer is ook geweldig natuurlijk in huize Raptor, die ook hier op zijn strepen gaat staan :cool:
En Oldschool waar ik met name de C64 zo gaaf vind om te zien...
om maar even bij iedereen iets eruit te pikken!
Zelf ook eens om me heen gekeken om tot een top 5 te komen van 2021:

5) controller converters:
Zelf heb ik, toevallig vandaag de laatste, collectie controllerconverters compleet :D
Ik kan nu op al mijn consoles zowel een ps/snes stijl controller (dus met een d-pad achtig iets links) spelen, of een xbox stijl controller met de analoge stick links... Xbox classic, ps2, ps3, Xb1, het kan nu op ze allemaal :evil2: is dat echt een verzameling op zichzelf te noemen? geen idee maar ik ben er wel blij mee!
Afbeelding

4) 8bitdo controller voor de xb1
Mijn aantal controllers valt ook wel een verzameling op zichzelf te noemen, dat verder gaat als alleen praktische doeleinden. Ik vind de 8bitdo controllers heerlijk voor mijn retropies. Deze zijn ook te gebruiken op switch/pc/ps4... eigenlijk op alles behalve de console die ik bezit, xb1! maar vandaag is dan eindelijk de xbox editie ervan binnengekomen. was een beetje een verrassing, wist neit dat deze gemaakt werden! de eerste versie van deze was alleen voor pc/android xbox cloud gaming. Dus een lang gekoesterde wens ging in vervulling toen ik deze zag, gelijk besteld!
Afbeelding

3) Sega Game Gear + Ren en Stimpy Game
Oke, eigenlijk kan ik niet goed kiezen tussen de retro modded handhelds die ik gekocht heb, maar wil ze ook niet (de gba en gbc erbij bedoel ik) alle 3 hier neer zetten. Mijn grootste verrassing en nog nauwelijks ingedoken library was de game gear... en misschien is het dat ie zo overmaats groot is, of was de timing gewoon goed, maar ik ben echt van het apparaat gaan houden. Zowel als verzamel/display-stuk, als veelgebruikte handheld vind ik m prachtig. Daarbij is van jongs af aan Ren & Stimpy mijn favoriete cartoon geweest, maar heb ik altijd matige tot vet irritante games ervan voorbij zien komen... Deze was echter geweldig, in gameplay/sfeer van de cartoon vangen en presentatie. Ben dan ook superblij om deze origineel met manual te hebben! :party3: :party3:
Afbeelding

2) Cable Guy, Mega Man
Natuurlijk ben ik de persoon met tig controller holders, waarvan héél erg veel cable guys. daar moest er natuurlijk ook eentje tussen. Met de Jack Skellington kwam een langverwachte wens daarin uit, waar ik dan ook weer een controller op gebouwd heb die daar thematisch op aansloot
Afbeelding
Maar... als ik echt moet kiezen, en daar dwing ik mezelf toe ten faveure van dit topic, vind ik de mega man cable guy nét effe specialer. Van kinds af aan was ik gek op de games die je tig speeluren geven enkel omdat ze zo moeilijk waren, haha. Als mama kunstschilder vroeger zoonlief koest moest houden waren deze games een prima recept :D. Om dan nu zo'n figure te hebben staan naast mn mega man gemodde handheld, om de batterijen vast te houden is gewoon echt heel tof. PS een flitser op je foon geeft alle stof pijnlijk bloot, haha. moet weer eens flink poetsen voor januari van start gaat!
Afbeelding

1) Controller Holder Bloody Hand.
Deze custom handgemaakte (no pun intended!) gemaakte hand (oké... nu wel :evil2: ) vol met nepbloed en dergelijke is uniek, ziet er akelig echt uit en past ook helemaal bij mn xb1 controller die ik er naderhand (oké nu stop ik!) bij gemaakt heb. Uit de UK gekomen, duurde wat langer als verwacht door de brexit, maar was het wachten waard.
Afbeelding
voor mensen die het interessant vinden te zien wat ik maak:
:investigate: Link naar mijn website/schilderijen :investigate:
Afbeelding
BA BARACUS - KUNSTSCHILDER1987 - KRATOS prima rijtje spierbundels :happy:
Gebruikersavatar
OldSchool
Contacteer:
Berichten: 4438
Lid geworden op: 05 feb 2017, 20:40

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

29 dec 2021, 09:58

Jij steggelt ook meneer de schilder! Twee cable guys onder één noemer, en toch effe een stukje van die andere retro modded console op de foto 😉.

Maar goed je fetish is ons duidelijk geworden 😂
Gebruikersavatar
Apenheul
Beheerder
Beheerder
Contacteer:
Locatie: Eindhoven
Berichten: 16851
Lid geworden op: 16 dec 2013, 11:31

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

30 dec 2021, 13:02

Ik vind de cableguys echt geweldig, met name Mega Man omdat die batterijen het echt helemaal afmaken en dat thematisch ook klopt :)
Gebruikersavatar
ikk
Contacteer:
Locatie: Haarlem
Berichten: 902
Lid geworden op: 27 apr 2017, 18:18

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

30 dec 2021, 13:17

5. Spyro 2:
Deel 1 en deel 3 heb ik al een hele tijd in de collectie en dit jaar heb ik de trilogie eindelijk compleet gemaakt.
Afbeelding

4. Pokemon Let's Go Eevee:
Ik ben bezig alle Pokemon games te verzamelen en toen Pokemon Let's Go uitkwam had ik de Pikachu versie gekocht met het idee om de Eevee versie later goedkoper van marktplaats te plukken. Helaas werd deze versie met de Pokeball Plus controller maar niet goedkoper, tot ik deze nieuw tegenkwam voor een redelijke prijs.
Afbeelding

3. WarioWare Twisted!:
WarioWare is altijd leuk en hier was ik al heel lang benieuwd naar. Helaas is de PAL versie alleen in Australië uitgebracht en vond ik die altijd te prijzig. Dit jaar heb ik hem maar als verjaardagscadeau voor mezelf gekocht en bij binnenkomst direct uitgespeeld.
Afbeelding

2. Lego Eiland:
Lego Eiland heb ik vroeger heel veel gespeeld, heerlijk om deze weer in de kast te hebben.
Afbeelding

1. Crazy Chicken Carnival:
Dit jaar was ik volop bezig met het verzamelen van de PAL Wii set en Crazy Chicken Carnival kon ik nooit ergens kon vinden, dus ik vreesde al dat ik de set niet compleet zou kunnen krijgen.
Gelukkig heb ik deze na lang zoeken eindelijk gevonden en is de set compleet! :D
Afbeelding
Gebruikersavatar
Apenheul
Beheerder
Beheerder
Contacteer:
Locatie: Eindhoven
Berichten: 16851
Lid geworden op: 16 dec 2013, 11:31

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

30 dec 2021, 13:28

De set compleet maken, een quest waar je zo lang en intentief tijd in hebt gestoken, is natuurlijk de mooiste aankoop van het jaar! Wario Ware Twisted vind ik ook wel een mooie aankoop, dit was voor mij altijd de test om te checken of een ebay-verkoper echte games of bootlegs verkocht want van deze game is volgens mij nooit een bootleg verschenen vanwege de specialistische cartridge.
Gebruikersavatar
arjen1981
Animal Crossing Tour 2020
Animal Crossing Tour 2020
Berichten: 5381
Lid geworden op: 02 jan 2014, 10:25

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

30 dec 2021, 17:11

Leuk idee voor een topic HeatherGrace en jij hebt ook echt wel wat mooie items gescored. Voor mij was het heel duidelijk:

Op nummer 1:
Afbeelding
Voor 2 euro!

Op nummer 2:
Afbeelding
Voor 5 euro! Een zak vol.

Op nummer 3:
Afbeelding
Voor 10 euro! De officiele SB Pro van Creative (ISA) inc doos en Midi Kit en 3.5" disks

Afbeelding
Deze geweldige NeoGeo MVS. 600 euro via marktplaats.

Afbeelding
Voor 10 euro: De Sony Triniron beeldbuis om bovenstaande arcade kast mee te fixen. Werd hier getest op een Dreamcast.

Ook was ik ontzettend blij toen ik middels sniper bots de XBOX Series X wist te bemachtigen voor retrail prijs. De skalpers krijgen geen cent van mij. Hoewel de arcade kast wel het meeste plezier heeft gebracht gaat het voor mij ook om het jagen. Zoals een Jazz Jackrabbit voor 2 euro! Of zo'n zak voor figures voor 5. Dat maakt het 1000 keer een kringloop bezoeken en het met niks naar buiten lopen nog steeds de moeite waard ;)
Gebruikersavatar
Slati
Berichten: 61
Lid geworden op: 07 feb 2019, 13:25

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

30 dec 2021, 20:27

Geweldig om te lezen hoe iedereen zijn top 5 samengesteld heeft.

Dit jaar stond voor mij vooral in het teken van klein maar fijn. Een aantal games gekocht die voor mij speciaal zijn.

Mijn top 5:

Afbeelding

1. Shadow Switcher. Eindelijk een fysiek exemplaar weten te bemachtigen. Met dit spel begon in 2018 mijn huidige retro rivival pas echt.

Afbeelding

2. Hunter. Het eerste open world 3d spel dat ik speelde. Hier is mijn liefde voor Morrowind, Skyrim, etc. mee begonnen.

Afbeelding

3. Een poster van point clicking. Ik kijk er elke dag wel even naar. En word er vrolijk van.


Afbeelding

4. David's Midnight Magic. Een flipper spel dat ik vroeger vaak speelde op de Commodore 64. Pure nostalgie.

Afbeelding

5. Discworld boeken. Ik heb ze ooit allemal verkocht. En ben dit jaar weer begonnen met wat van die pockets te kopen. Heel veel lol gehad met deze boeken. Passen perfect in mijn gameroom.
Ik game op: Commodore 64, Amiga 500, Atari Lynx, RetroPie, MiSTer, Evercade, Wii U, 3DS, N64, PS4 en een Windows laptopje
Gebruikersavatar
OldSchool
Contacteer:
Berichten: 4438
Lid geworden op: 05 feb 2017, 20:40

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

30 dec 2021, 20:35

Mooie lijstjes mensen! Tof om te zien!
Gebruikersavatar
Kunstschilder1987
Contacteer:
Locatie: Zuid Limburg
Berichten: 3432
Lid geworden op: 09 nov 2019, 01:10

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

30 dec 2021, 20:49

Apenheul schreef:
30 dec 2021, 13:02
Ik vind de cableguys echt geweldig, met name Mega Man omdat die batterijen het echt helemaal afmaken en dat thematisch ook klopt :)
kijk, u snapt de diepere laag ;) :cool:
voor mensen die het interessant vinden te zien wat ik maak:
:investigate: Link naar mijn website/schilderijen :investigate:
Afbeelding
BA BARACUS - KUNSTSCHILDER1987 - KRATOS prima rijtje spierbundels :happy:
Gebruikersavatar
Kunstschilder1987
Contacteer:
Locatie: Zuid Limburg
Berichten: 3432
Lid geworden op: 09 nov 2019, 01:10

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

30 dec 2021, 20:53

OldSchool schreef:
29 dec 2021, 09:58
Jij steggelt ook meneer de schilder! Twee cable guys onder één noemer, en toch effe een stukje van die andere retro modded console op de foto 😉.

Maar goed je fetish is ons duidelijk geworden 😂
damn... was geeneens bewust gegaan, maar ik geef het toe...
Dit was bijna valsspelen van me! hahaha
voor mensen die het interessant vinden te zien wat ik maak:
:investigate: Link naar mijn website/schilderijen :investigate:
Afbeelding
BA BARACUS - KUNSTSCHILDER1987 - KRATOS prima rijtje spierbundels :happy:
Gebruikersavatar
toejam
Locatie: Apeldoorn
Berichten: 6292
Lid geworden op: 20 sep 2016, 14:18

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

31 dec 2021, 10:50

Allereerst mooie lijstjes tot dusver. Zie twee keer de C64 voorbij komen dat doet me natuurlijk sowieso wel goed :)

Ik heb zelf beduidend minder met mijn collectie gedaan dit jaar dan voorgaande. Maar toch weer genoeg mooie dingen gezien.

5. Kirby Nightmare in Dreamland / Hoshi No Kirby: Kagami No Daimeikyuu

Afbeelding

Nightmare in Dreamland kwam ik een buitenkansje van tegen en na die gespeeld te hebben heb ik Japans een cart only van the Amazing Mirror gekocht. Beide meer dan de moeite waard.

4. Capcom Home Arcade

Afbeelding

Paar hele leuke gamesessies gehad met deze stick die ik overigens nog steeds niet gemod of wat dan ook heb.

3. Raptor: Call of the Shadows

Afbeelding

Ouderwetse PC Shmup voor de nostalgie. Heerlijk om weer een keer door te spelen op mijn oude laptop.

2. Cyberpunk 2077

Afbeelding

Alle negativiteit die er om heen hangt vakkundig negerende heb ik hier een fantastische wereld ontdekt met voor mij de game van het jaar. Ik ben echt weggeblazen.

1. PlayStation TV

Afbeelding

De PS TV is toch wel een ontdekking gebleken. Lekker met een controller in de hand Vita games spelen op een wat groter scherm. Ik heb in het half jaar dat ik deze nu heb meer van de Vita-library gezien dan in de twee jaar dat ik een Vita gehad heb.
Professional dabbler
Gebruikersavatar
arjen1981
Animal Crossing Tour 2020
Animal Crossing Tour 2020
Berichten: 5381
Lid geworden op: 02 jan 2014, 10:25

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

31 dec 2021, 16:24

Ah Raptor: Call of the Shadows! En de Capcom Home Arcade ja daar kun je je echt goed mee vermaken.
Gebruikersavatar
Galious
Moderator
Moderator
Locatie: Rotterdam
Berichten: 18648
Lid geworden op: 21 sep 2014, 19:10

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

31 dec 2021, 17:07

Ik heb niet echt veel game aankopen gedaan dit jaar en qua verzamelingen is mijn filmboeken bibliotheek het enige waar ik nog echt graag voor hunt en koop, dus uit die hoek komen dan ook mijn favoriete aanwinsten (drie aankopen en twee verjaardagscadeau's):

1. Nightmare USA, Stephen Thrower
Afbeelding
Dit boek van Fab Press stond al heel lang op de wishlist. Een massief naslagwerk over de Amerikaanse exploitation cinema van de jaren '70 en '80. Echt een prachtig boek.


2. The Search for Weng Weng, Andrew Leavold
Afbeelding
Nadat ik de Filipijnse jaren '80 exploitationers The Impossible Kid en For Y'ur Height Only gezien had, kwam ik er na wat zoekwerk achter dat er een heuse documentaire is gemaakt over Weng Weng, de liliputter die de hoofdrol vertolkt in deze films. Een Australische videotheekhouder was zo geobsedeerd geraakt door deze kleine, obscure filmheld, dat hij speciaal naar de Filipijnen is afgereisd om te vinden wat er te vinden valt over Weng Weng en daarmee legde hij ook gelijk de geschiedenis van de Filipijnse exploitation cinema vast. Na nog wat verder graven bleek dat de maker van de documentaire zijn bevindingen nog uitgebreider had vastgelegd in dit gelijknamige boek. Veel meer niche dat dit wordt het bijna niet, maar dit soort publicaties is dus echt waar ik enorm enthousiast van word vandaag de dag.


3. Radioactive Dreams: The Cinema of Albert Pyun, Justin Decloux
Afbeelding
En over niche gesproken: een boekwerk over de films van de cultfilm regisseur Albert Pyun (o.a. Cyborg, Nemesis, The Sword and the Sorcerer)! Love it. Ik hou echt van het tijdperk van on-demand printing, want ik denk dat geen enkele uitgeverij zich anders aan zo'n niche onderwerk zou wagen. Maar dit is dus right up my alley!


4. Memoirs of a Wolfman, Paul Naschy
Afbeelding
De autobiografie van deze Spaanse cult filmheld stond ook al geruime tijd hoog op de wishlist. Nu kan ik hem eindelijk verslinden.


5. Spinegrinder: The Movies Most Critics Won't Write About, Clive Davies
Afbeelding
Een enorm naslagwerk met ruim 8.000 genre film reviews. Een goudmijntje om in te graven en nieuwe titels te ontdekken voor de evergrowing watchlist.
nmkl pjkl ftmch
Gebruikersavatar
HeatherGrace
Locatie: UNSC Infinity
Berichten: 8559
Lid geworden op: 19 dec 2013, 17:34

Re: Jouw 5 favoriete verzamel aankopen van het jaar.

01 jan 2022, 12:52

arjen1981 schreef:
30 dec 2021, 17:11

Op nummer 2:
Spoiler: weergeven
Afbeelding
Voor 5 euro! Een zak vol.
Ja! Die kan ik me zeker nog herinneren. Echt gaaf om dat zo te vinden. Heb je in één klap iemand jeugd in je handen. :smile:
Afbeelding

Terug naar “Verzamelpraat”