Welke games speel je momenteel?

Games & systemen van nu en de toekomst (incl. PC en mobile).
RobertKR
Berichten: 17
Lid geworden op: 15 jan 2024, 23:47

Re: Welke games speel je momenteel?

07 feb 2024, 16:36

Ik bleek 25 euro aan Playstation stars punten te hebben (activeer het, dit is free money, ik grind er niet eens voor ofzo.. het komt gewoon vanzelf). Dus ik ga uiteraard LaD nu downloaden.
Gebruikersavatar
arjen1981
Animal Crossing Tour 2020
Animal Crossing Tour 2020
Berichten: 7122
Lid geworden op: 02 jan 2014, 10:25

Re: Welke games speel je momenteel?

08 feb 2024, 08:59

RobertKR schreef: 07 feb 2024, 16:36 Ik bleek 25 euro aan Playstation stars punten te hebben (activeer het, dit is free money, ik grind er niet eens voor ofzo.. het komt gewoon vanzelf). Dus ik ga uiteraard LaD nu downloaden.
Netjes!
Gebruikersavatar
Ribbelchips
Berichten: 358
Lid geworden op: 02 jan 2020, 13:35

Re: Welke games speel je momenteel?

08 feb 2024, 12:57

Pikmin 4

Ik was aanvankelijk wat sceptisch mbt Otsjin, maar die hond blijkt toch wel een leuke toevoeging. Zit een uur of 10 in de campaign en ben aangekomen in de woning. Ik mis tot nu toe wel de grote eindbaasgevechten uit de vorige delen. Hoop dat die er nog wel in zitten. Die Dandori duels zijn leuk, maar wegen niet op tegen die enorme spinnen of nachtvlinders.

Advance Wars 1+2 reboot-camp

Ook hier maar eens aan begonnen. Natuurlijk de ideale game om voor het slapen gaan nog even een battle te spelen.
Ik ben nog bezig met het eerste deel en heb inmiddels de beschikking over Max en heb lucht en water eenheden. Volgens mij heb ik gister battle 10 voltooid. Ik vond het plastic stijltje aanvankelijk niet zo denderend, maar eenmaal gewend is het dikke prima.

Red Dead Redemption 2

Deze heb ik al een paar jaar in de kast liggen. Ik had ooit eens een begin gemaakt, maar nooit echt doorgepakt. Hoop ik nu wel te doen. Ik zit nog wel in het begin. Heb net Little John gevonden en onder escort van een roedel wolven terug gebracht.

The Last of Us Part 2 remastered

Ik heb de upgrade van een tientje gekocht zodat ik de game nog eens kan doorspelen met verbeterede graphics, maar ik ben alleen nog bezig geweest met die roguelike add-on. Erg tof tot nu toe!

Rocket League

DIt is mijn go-to game momenteel. Als ik even een half uurtje tijd heb, slinger ik deze aan. Ik ben niet super goed (rank goud 2 in 2vs2 en goud 1 in 1vs1 en 3vs3), maar het blijft echt een heerlijk tussendoortje.
Afbeelding
Gebruikersavatar
arjen1981
Animal Crossing Tour 2020
Animal Crossing Tour 2020
Berichten: 7122
Lid geworden op: 02 jan 2014, 10:25

Re: Welke games speel je momenteel?

08 feb 2024, 20:14

Deze bazen komen nog in Pikmin 4. Groter dan ooit. Vergeet de dungeons ook niet. Genoeg uitdaging.
RobertKR
Berichten: 17
Lid geworden op: 15 jan 2024, 23:47

Re: Welke games speel je momenteel?

08 feb 2024, 23:04

Infinite Wealth

Grandioos weer, en ik ben nog maar 2 uurtjes onderweg. Het begint weer traag, zoals altijd. Maar ik vind dat niet erg. De payoff is er in Yakuza/LaD altijd wel. De game ziet er prachtig uit dankzij HDR (volgens mij sinds Gaiden een ding), en het lijkt wel alsof deze de beste controls heeft van allemaal. Deze speelt zeer fijn en direct.

Ik ben dus nog echt nergens, zit nog in Yokohama. Maar ik kon al wel Bass Fishing en Spikeout spelen. Bass Fishing sucks. Ik had hem ooit op de DC met fishing rod en toen ging het wel, maar deel 2 was veel beter en complexer. Spikeout however is grandioos. Dit is een scroller in 3D, eentje uit de jaren 90. Wat wel uniek is want 3D scrollers werkten eigenlijk nooit. Spikeout deed dat wel en was in de arcade bekend om zijn link up multiplayer.

Like a Dragon/Judgment is low key de beste franchise in gaming. Ik bedoel, deze generatie heb ik er toch al 3 gespeeld en nu deze. Like a Dragon was een launch titel en de eerste game die ik speelde op de toen nieuwe Xbox uberhaubt. Lost Judgment was mijn game of the year een jaar later. Ishin vond ik ook heel leuk, al was dit een UE3 up port die dus aanvoelde als een PS3 game. En daarna Gaiden. En nu Infinite Wealth. Wie haalt zo'n output? Recyclen ze? ja. Maar die games zijn wel op zijn minst erg leuk en er is gigantisch veel te doen. Ik vind altijd als ik zo'n RGG game speel, dat die AAA games window dressing zijn. Je kunt in een pakweg Cyberpunk, Starfield of whatever eigenlijk heel weinig doen.
Gebruikersavatar
arjen1981
Animal Crossing Tour 2020
Animal Crossing Tour 2020
Berichten: 7122
Lid geworden op: 02 jan 2014, 10:25

Re: Welke games speel je momenteel?

09 feb 2024, 09:16

Ik heb Dondoko eiland even achter me gelaten. Deze zit nu op het maximum van 5 sterren, ik heb er +- 40 dagen in. Maar ik kom nog terug om gewoon weer verder op te bouwen.

Het verhaal heeft mij nu bij chapter 7 gebracht. En er wordt inderdaad altijd veel Recycled, maar het is ook opvallend hoeveel er nu nieuw is. Helemaal door de Hawaii setting.

Ik heb ook wat van die 4k YouTubevideo's van Honolulu opgezocht en ik ben verbaasd hoe veel er klopt. Net als Osaka, Yokohama en Tokyo eerder. De sfeer is echt spot on. Vervolgens kwam ik in de youtube hole ook uit op de waarschuwingsvideo's over tourist traps en corruptie. Wat je terug ziet komen in veel thema's en side quests. En dat was een beeld die ik voor ik deze game speelde niet had. Het is het oog voor detail. Natuurlijk is alles over de top. Maar het blijkt meer waar te zijn dan ik voor mogelijk hield.

Ik kwam ook deze video nog tegen:


Het is dat oog voor detail wat het speciaal maakt. Bass Fishing moet nog maar Spikeout is gedaan: viewtopic.php?f=27&t=7473&p=334061#p334061

Ik zou Infinite Wealth nu omschrijven als één groot SEGA-pretpark en dat maakt het voor mij zo bijzonder. Voor mij is SEGA altijd de nummer 1 video game company geweest.

Ik heb slechts één moment gehad dat ik dacht. Dit is wel minder, en een lelijke shortcut. IPV een cutscene kreeg ik het verhaal uitgelegd in een aantal statische slides met voice-over en subtitles. Zoals je ook ziet in goedkope anime tegenwoordig. Maar ik denk nu dat het bewust is. Dit was namelijk zo'n trap en werd je dronken gevoerd. Ik denk dat de slides daar een vertaling van is. Je ziet alleen nog wat geheugenspinsels er van terug. Want ik heb dit later nooit weer gezien. De cutscenes zijn juist weer van die hoge Yakuza jdrama kwaliteit.

En is het juist het oog voor detail dat het af maakt. Het is ook de eerste Yakuza waar ik echt onbewust alle quests weer lijk te doen. Omdat ze gewoon weer kei goed zijn. In Gaiden vielen de quest tegen en drukte ik ze vaak door. Maar hier is er veel energie gestoken in de verschillende quest lines en heb ik er veel plezier mee. Ik heb helaas in chapter 4. 1 gemist en daar baal ik zelfs enorm van. Dat geeft wel aan dat het goed zit.

Ik heb geloof ik ook alle jobs nu unlocked en ben nu daar wat mee aan het spelen en ben gisteravond ook op wat dates geweest, De eerste certificaten van de Vocational school zijn ook binnen.
Gebruikersavatar
LesserMagic
Berichten: 2399
Lid geworden op: 25 okt 2015, 11:02

Re: Welke games speel je momenteel?

09 feb 2024, 17:10

Afbeelding

Helldivers 2. Erg toffe 4 player co-op game, crossplay tussen PC en PS4. Je wordt gedropt op een map met een missie. Maar je kan ook gewoon eerst lekker exploren, side-missions doen of gewoon loot vergaren. Daarna moet je een extraction shuttle oproepen en jezelf verdedigen tot deze is gearriveerd.

Deel 1 kon ik waarderen, maar eigenlijk amper gespeeld. Ze zijn van topdown naar 3rd person gegaan en ik denk dat dit de toegankelijkheid van de game veel groter maakt. Na wat server issues tijdens de launch is het nu allemaal redelijk stabiel. Ook tof is dat de devs zelf meekijken met de battles en eventueel als een soort dungeon master de flow of combat kunnen beinvloeden.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Galious
Moderator
Moderator
Locatie: Rotterdam
Berichten: 19554
Lid geworden op: 21 sep 2014, 19:10

Re: Welke games speel je momenteel?

10 feb 2024, 22:14

Ik speel momenteel The Last Hero of Nostalgaia. Een vermakelijke 'satirische' indie soulslike die mijn interesse had gewekt toen ik hem een hele tijd terug langs zag komen in een episode van Iron Pineapple's youtube serie waarin hij obscure soulslikes speelt. Ik had geen idee dat deze naar de PS5 was gekomen tot ik hem vorige week toevallig zag staan tussen de Indies Sale in de PS Store, dus gelijk opgepikt :smile:

Afbeelding
nmkl pjkl ftmch
Gebruikersavatar
Swey
Berichten: 1543
Lid geworden op: 20 dec 2016, 20:57

Re: Welke games speel je momenteel?

11 feb 2024, 09:01

Ik ben bezig met Blossom Tales 2: The Minotaur Prince. Het vervolg op een van de beste isometric Zelda clones van de afgelopen jaren en het is gewoon weer genieten geblazen. Goeie pixelart leuke dialogen , gras hakken voor muntjes en lekker veel knipogen naar andere games.
Gebruikersavatar
Shenglong83
Contacteer:
Locatie: Israel
Berichten: 552
Lid geworden op: 07 sep 2020, 14:12

Re: Welke games speel je momenteel?

11 feb 2024, 11:07

Nintendo Switch Sports

Afbeelding

Een game waar ik aanvankelijk zeer in teleurgesteld was. Maar nu ze de golf mini-game hebben toegevoegd ben ik verkocht.
Eigenlijk is het gewoon een port van golf op Wii Sports, maar ik vind het heerlijk om tijdens het thuiswerken 10 minuten pauze te nemen voor een kop koffie en 1 rondje golfen.

en Master Detective Archives: Rain Code

Afbeelding

"Whodunnit?" murder mystery visual novel/adventure game van de makers van Danganronpa. Compleet gestoord en super-Japans.
Ik wil niet teveel verklappen over het verhaal, maar ik ben voor m'n gevoel ongeweer halverwege en voorlopig vind ik het een heerlijke game.
Backlog Overwinnaar 2023: You must defeat Sheng Long to stand a chance!
Gebruikersavatar
Apenheul
Beheerder
Beheerder
Contacteer:
Locatie: 's-Hertogenbosch
Berichten: 18740
Lid geworden op: 16 dec 2013, 11:31

Re: Welke games speel je momenteel?

11 feb 2024, 20:48

Afbeelding

De dochter van mijn broer is nu 5 jaar oud, en elke keer als ze mij ziet dan wil ze graag Super Mario 3D World spelen. Het spel met alle werelden en schattige vijanden is een bron van onbeperkte inspiratie voor haar. Super Mario 3D World is haar favoriete computerspel en volgens mij zijn we nu met onze 4e playthrough bezig. Met een game zo leuk als deze is dat voor mij echt niet vervelend; het is zelfs knap lastig om 3 sterren en een stempel te verzamelen ieder level als zij (Peach) als een bezetene door de levels heen rent.

Ik heb Super Mario Wonder nog altijd niet aangeschaft, dat ben ik van plan zodra de glans van dit deel af is :)
Gebruikersavatar
Ribbelchips
Berichten: 358
Lid geworden op: 02 jan 2020, 13:35

Re: Welke games speel je momenteel?

12 feb 2024, 09:42

arjen1981 schreef: 08 feb 2024, 20:14 Deze bazen komen nog in Pikmin 4. Groter dan ooit. Vergeet de dungeons ook niet. Genoeg uitdaging.
Dat is goed nieuws! :D
Afbeelding
Gebruikersavatar
Ribbelchips
Berichten: 358
Lid geworden op: 02 jan 2020, 13:35

Re: Welke games speel je momenteel?

12 feb 2024, 09:44

Shenglong83 schreef: 11 feb 2024, 11:07 Master Detective Archives: Rain Code

Afbeelding

"Whodunnit?" murder mystery visual novel/adventure game van de makers van Danganronpa. Compleet gestoord en super-Japans.
Ik wil niet teveel verklappen over het verhaal, maar ik ben voor m'n gevoel ongeweer halverwege en voorlopig vind ik het een heerlijke game.
Deze staat ook op mijn lijstje, maar ik grijp steeds naast een aanbieding. Laatst was ie voor 25 te koop bij Smyths Toys, maar nu is ie overal weer minimaal €50.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Flozem
Locatie: Susteren
Berichten: 2276
Lid geworden op: 27 feb 2017, 10:09

Re: Welke games speel je momenteel?

13 feb 2024, 07:46

Fire Emblem Engage. Verhaal is ruk, en gameplay veel te makkelijk. Maar goed bijna er doorheen en cutscenes kun je skippen…

Maar vooral veel lezen. Ben al halverwege Way of Kings…
Gebruikersavatar
arjen1981
Animal Crossing Tour 2020
Animal Crossing Tour 2020
Berichten: 7122
Lid geworden op: 02 jan 2014, 10:25

Re: Welke games speel je momenteel?

13 feb 2024, 12:01

Zit al op 70 uur en ben pas in chapter 9 met infinite wealth. Wat een enorme game. Chapter 8 is 1 grote verrassing. Maar ik kan er niet veel meer over zeggen :evil2:

Afbeelding
Gebruikersavatar
synergy
Winnaar Gameroom Award 2018
Winnaar Gameroom Award 2018
Berichten: 3476
Lid geworden op: 28 jun 2016, 02:12

Re: Welke games speel je momenteel?

17 feb 2024, 17:26

Tot FF7R komt, heb ik de eerste stapjes gezet in Ultros (ontdekt dankzij een topic op dit forum, thanks guys)

Afbeelding

Speelt ontzettend strak en wat een prachtige, originele graphics!
Gebruikersavatar
arjen1981
Animal Crossing Tour 2020
Animal Crossing Tour 2020
Berichten: 7122
Lid geworden op: 02 jan 2014, 10:25

Re: Welke games speel je momenteel?

19 feb 2024, 14:06

Nice goed om te horen!
Gebruikersavatar
Ok Impala!
Contacteer:
Berichten: 1410
Lid geworden op: 08 jan 2019, 10:11

Re: Welke games speel je momenteel?

19 feb 2024, 15:55

Retro Goal (NS). De omschrijving van de maker zegt alles: RETRO GOAL is a fast and exciting mix of arcade Soccer action and simple team management. Een verrassend leuk spelletje. Is altijd te koop voor €4,99 in de e-shop en ik heb hier al meer dan 10u ingestoken. De game pakt de essentie van team management en laat je zelf de aanvallen in de wedstrijd spelen met een simpel maar erg leuk spelsysteem. Heerlijke game om even tussendoor te spelen.

Afbeelding

Trails from Zero (NS). Ondertussen werk ik ook rustig door om m'n Switch backlog verder terug te dringen. Trails from Zero is het eerste deel direct na de Trails in the Sky games. Het speelt dan ook heel erg hetzelfde als die games. De vroegere Trails games zijn als een goed glas rode wijn. Je moet er rustig de tijd voor nemen en je helemaal onderdompelen in de uitgebreide wereld die ze aan je presenteren. Nogmaals, je moet vooral geen enkele haast hebben. Als je in die mood bent dan is dit een fantastische JRPG met een world-building die nergens mee te vergelijken is. Als liefhebber van Trails in the Sky is dit ook weer genieten geblazen. :love:

Afbeelding
Gebruikersavatar
Apenheul
Beheerder
Beheerder
Contacteer:
Locatie: 's-Hertogenbosch
Berichten: 18740
Lid geworden op: 16 dec 2013, 11:31

Re: Welke games speel je momenteel?

22 feb 2024, 11:30

Ik heb erg weinig tijd gehad om te gamen maar ik maak gestaag voortgang met Tunic en Saviors of Sapphire Wings.

Afbeelding

Met Tunic ben ik inmiddels in The Cathedral, voor mijn gevoel is dat redelijk ver in de game al heb ik niet opgezocht hoe lang het spel precies duurt. Vanavond heb ik een bijeenkomst van de Game Club van mijn werk om het over Tunic te hebben, voor mij is het sowieso een hoogvlieger en ongeacht welk spel hierna gekozen gaat worden maak ik Tunic eerst af.


Afbeelding

Ik zit inmiddels meer dan 7 uur in Saviors of Sapphire Wings en vermaak mij uitstekend, het spel is makkelijk te timeboxen en voor een 1st person dungeon RPG is het qua moeilijkheidsgraad erg goed te doen (maar ik ben dan ook spellen als Etrian Odyssey gewend). Vergeleken met andere 1st person dungeon RPGs is deze game tamelijk rijk aan verhaal en dialoog. Iets waar ik normaal niet op zit te wachten, maar omdat het zichzelf allemaal niet al te serieus neemt (N.B. het is wel een tamelijk serieuze game, geen comedy o.i.d.) stoort het me niet echt. Het is een flink lange game had ik begrepen, dus dat gaat nog wel eventjes duren.
Gebruikersavatar
arjen1981
Animal Crossing Tour 2020
Animal Crossing Tour 2020
Berichten: 7122
Lid geworden op: 02 jan 2014, 10:25

Re: Welke games speel je momenteel?

22 feb 2024, 18:02

Mooi Tunic jou ook zo goed bevalt. Ik vind dat ook een helemaal geweldige game. Die echt gewoon alles juist doet. Het deed mij ook veel denken aan Fez.

Ik ben nogsteeds opgeslokt door Like a Dragon. Mijn vrouw ook en we krijgen er gewoon beiden geen genoeg van. Ben al over de 100 uur. Dat heb ik nooit eerder gehad met een Yakuza game. We zijn in het laatste chapter maar het is gewoon zonde om uit te spelen. Maar dat is wel iets dat vandaag of morgen gebeurt. Ik begrijp wel dat er een premium adventure mode is en je dus nog wel door kunt gaan na het uitspelen. We zullen zien.

Afbeelding

Terug naar “Moderne games, consoles en handhelds”