Dr.Drips Amiga tips

Modding, reparatie en randapparatuur
Gebruikersavatar
Dr. Drips
Contacteer:
Locatie: Groningen
Berichten: 487
Lid geworden op: 22 jan 2016, 14:48

Dr.Drips Amiga tips

11 mar 2020, 22:54

Dit topic heb ik even hernoemd zodat ik hier al mijn bevindingen kwijt kan.
Zo kan ik ze voor toekomstige referentie terug lezen en bovendien wellicht kunnen ze anderen helpen.

Hier was mijn originele vraag:

Omdat ik nog pending ben in het grote Amiga forum waag ik hier maar mijn vraag.
Sinds een paar maand heb ik weer een Amiga 1200. CompactFlash kaartje erin en WHDLoad erop gezet.
Heel erg fijn om alle oude spellen weer te kunnen spelen op deze handige manier.

Echter heb ik een heel stom probleempje:
De workbench zelf zit in een venster, en die had ik altijd uit staan.
Nu weet ik dat je in het menu 'workbench>backdrop' deze kan togglen.
En ook dat je naar 'Window>Snapshot>all' Moet gaan om de keuze vast te leggen.
Maar telkens als ik de Amiga herstart komt dit venster weer.
Iemand ervaring hiermee? Zie ik iets over het hoofd?

Ik draai kickstart 3.1 en Workbench 3.9

Antwoord:
De oplossing voor toekomstige referentie:
Dit gebeurt soms na een upgrade van een oudere Workbench blijkbaar.
Een bestandje wat er niet meer moet zijn (omdat backdrop bij 3.9 default is) laat hem toch in een scherm opstarten.
Het gaat om het bestand 'Workbench\Env-Archive\Sys\wbconfig.prefs' deze kan verwijderd worden (of zoals ik non-destructief gedaan heb hernoemen)
Laatst gewijzigd door Dr. Drips op 24 aug 2020, 22:12, 2 keer totaal gewijzigd.
"It's nice to be important, but it's more important to be nice"
Afbeelding
Gebruikersavatar
Dr. Drips
Contacteer:
Locatie: Groningen
Berichten: 487
Lid geworden op: 22 jan 2016, 14:48

Re: Vraag aan Amiga gebruikers

13 mar 2020, 19:49

De oplossing voor toekomstige referentie:
Dit gebeurt soms na een upgrade van een oudere Workbench blijkbaar.
Een bestandje wat er niet meer moet zijn (omdat backdrop bij 3.9 default is) laat hem toch in een scherm opstarten.
Het gaat om het bestand 'Workbench\Env-Archive\Sys\wbconfig.prefs' deze kan verwijderd worden (of zoals ik non-destructief gedaan heb hernoemen)
"It's nice to be important, but it's more important to be nice"
Afbeelding
Gebruikersavatar
Zwarteziel
Locatie: Arnhem
Berichten: 141
Lid geworden op: 28 apr 2019, 09:54

Re: Vraag aan Amiga gebruikers

14 mar 2020, 17:41

Bedankt voor de info! Was van plan om mijn amiga 1200 binnenkort weer aan te sluiten en te voorzien van een upgrade. Wellicht is mij hiermee veel zoekwerk bespaard gebleven :)
Gebruikersavatar
Apenheul
Beheerder
Beheerder
Contacteer:
Locatie: Eindhoven
Berichten: 15127
Lid geworden op: 16 dec 2013, 11:31

Re: Vraag aan Amiga gebruikers

14 mar 2020, 18:07

Goede tip, ik heb pas sinds vorig weekend een Amiga staan dus wellicht loop ik er ook nog tegenaan.
Gebruikersavatar
Dr. Drips
Contacteer:
Locatie: Groningen
Berichten: 487
Lid geworden op: 22 jan 2016, 14:48

Re: Dr.Drips Amiga tips

24 aug 2020, 22:24

Originele post aangepast. Nieuwe bevindingen:
Heb je .dms files die bijvoorbeeld niet met je Gotek drive overweg kunnen. zorg dan dat je Xcopy oid opstart met WinUAE. Maak daarnaast een lege .adf file en kopieer de schijf zoals je normaal zou doen zoals vroeger Amiga club. De uitkomst is een, voor je Amiga identieke schijf maar dan in bruikbaar .adf formaat.

Heb je heel veel werk gestoken om die Compact Flash kaart helemaal in te richten zoals je wou of wil je je originele Amiga schijf backuppen?
Hang je schijf aan je PC die vraagt je te formatteren maar dat willen we natuurlijk niet.
Open WinUAE. Start geen emulatie. Ga enkel naar: CD en Hard Drives. Kies je schijf en druk op create hard disk image file. Geef het beestje een naampje en je schijf wordt naar een .hdf file geschreven. Deze kun je in emulatie gebruiken of terug schrijven naar een andere schijf.
Lijkt vanzelfsprekend maar ik vond er weinig info over dat dit überhaubt een funtie binnen WinUAE was.
"It's nice to be important, but it's more important to be nice"
Afbeelding
Gebruikersavatar
Dynamike
Beheerder
Beheerder
Contacteer:
Locatie: Enschede
Berichten: 6513
Lid geworden op: 16 dec 2013, 00:25

Re: Dr.Drips Amiga tips

24 aug 2020, 23:12

Waar komen .DMS files vandaan, Drips? Die heb ik nog nooit gezien.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Dr. Drips
Contacteer:
Locatie: Groningen
Berichten: 487
Lid geworden op: 22 jan 2016, 14:48

Re: Dr.Drips Amiga tips

24 aug 2020, 23:28

Dynamike schreef:
24 aug 2020, 23:12
Waar komen .DMS files vandaan, Drips? Die heb ik nog nooit gezien.
Op het internet worden ze soms in dat formaat aangeboden. WinUAE kan er prima mee omgaan maar een Gotek bijvoorbeeld niet.
"It's nice to be important, but it's more important to be nice"
Afbeelding

Terug naar “Tech”