Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

Modding, reparatie en randapparatuur
Gebruikersavatar
segatarian
Locatie: Hellevoetsluis
Berichten: 4457
Lid geworden op: 22 dec 2013, 17:29

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

19 dec 2018, 11:23

gewoon oplaadbare kopen, zijn niet zo duur en hebben een langere levensduur dan duracel met energie slurpende apparaten.
neem ze met een zo hoog mogelijk MaH gehalte.
Zo speelde ik als kind al op de game gear, maar accu's zijn fors verbeterd sindsdien.
Gebruikersavatar
Arnold
Locatie: Velsen
Berichten: 175
Lid geworden op: 14 okt 2018, 13:48

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

19 dec 2018, 13:17

Dat brengt mij bij de volgende vraag. Hoelang doen de volgende modellen op een setje batterijen en hoeveel gaan er in?
Sega Game Gear (reputatie om batterijen te vreten):
Atari Lynx (zit er verschil in versie 1 of 2?):
Game Boy (zal per model verschillen):
Gameroom: 3.5 x 2.5 meter
Nintendo Nes t/m Switch
Sony Playstation 1 t/m 4
Sega Megadrive en Game Gear
Atari Lynx
Gameboy classic, color, SP en 2DS
Gebruikersavatar
iStreet
eBay gebruikersnaam: Aerox_Boy_NL
Locatie: Amsterdam
Berichten: 3159
Lid geworden op: 25 apr 2014, 14:01

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

19 dec 2018, 13:27

Arnold schreef:Dat brengt mij bij de volgende vraag. Hoelang doen de volgende modellen op een setje batterijen en hoeveel gaan er in?
Sega Game Gear (reputatie om batterijen te vreten):
Atari Lynx (zit er verschil in versie 1 of 2?):
Game Boy (zal per model verschillen):
Ik kan Met de Gameboy (light) ongeveer 24 uur doen.. 2x AA batterijen. Als ik de Light optie gebruik dan ongeveer 10 uur ofzo..
Gebruik ook altijd Duracell oplaadbare batterijen..
Afbeelding
Gebruikersavatar
segatarian
Locatie: Hellevoetsluis
Berichten: 4457
Lid geworden op: 22 dec 2013, 17:29

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

19 dec 2018, 18:17

ik speel eigenlijk altijd met een adapter, maar ergens tussen de 2 en 4 uur volgens het internet en afhankelijk wat voor batterijen.
in de jaren 90 speelde ik nog met 500 Mah accu's en die waren na een uur al leeg. nu zitten ze rond de 3000 mah en schijnen nu voor energie slurpers beter te presteren dan een gewone batterij.
Gebruikersavatar
Silenteddie
Koningsdag Koning 2016
Koningsdag Koning 2016
Marktplaats ID: 0
Berichten: 1557
Lid geworden op: 26 dec 2013, 23:10

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

19 dec 2018, 18:45

Ikea batterijen zijn goed en goedkoop. Afbeelding
Al draagt een aap een gouden ring, een kroon maakt hem pas echt een king.
Gebruikersavatar
Dreef
Locatie: Nijmegen
Berichten: 726
Lid geworden op: 20 jul 2015, 19:15

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

06 jan 2019, 10:49

Je kunt ook Eneloop batterijen proberen.
Voordeel is dat ze krachtiger zijn, oplaadbaar en dat ze minder ontlading hebben als ze niet gebruikt worden. Nadeel is dat ze iets prijziger zijn.

https://www.batterijenhuis.nl/eneloop
Gebruikersavatar
OldSchool
Contacteer:
Berichten: 3064
Lid geworden op: 05 feb 2017, 20:40

Re: Het Grote

16 jan 2019, 19:06

Silenteddie schreef:Ikea batterijen zijn goed en goedkoop. Afbeelding
Die heb ik ook en werken inderdaad prima. Wel zijn ze net iets dikker, wat soms problemen geeft (past net niet, batterijklepje gaat net niet dicht of je krijgt ze er bijna niet uit.
Gebruikersavatar
segatarian
Locatie: Hellevoetsluis
Berichten: 4457
Lid geworden op: 22 dec 2013, 17:29

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

17 jan 2019, 15:28

t mah gedeelte is t belangrijkste denk ik. 2450 is voldoende.
maar kan ook van andere merken zoals varta.
Gebruikersavatar
Fing3r
Locatie: Friesland
Berichten: 1119
Lid geworden op: 15 jan 2019, 18:07

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

17 jan 2019, 16:59

Ik heb zelf goede ervaringen met de batterijen van de Lidl.
Afbeelding
Gebruikersavatar
Jalf
Berichten: 773
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:19

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

30 jan 2019, 12:11

Ik heb gister een Videopac G7000 gekocht voor een prikkie, maar de voeding ontbreekt. Weet iemand hier welk soort voeding ik moet gebruiken en waar ik die kan aanschaffen?
Ik doe niet aan onderschriften.
Gebruikersavatar
segatarian
Locatie: Hellevoetsluis
Berichten: 4457
Lid geworden op: 22 dec 2013, 17:29

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

30 jan 2019, 12:19

Afbeelding
Gebruikersavatar
Jalf
Berichten: 773
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:19

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

30 jan 2019, 12:51

Zijn er ook aftermarket alternatieven?
Ik doe niet aan onderschriften.
Gebruikersavatar
segatarian
Locatie: Hellevoetsluis
Berichten: 4457
Lid geworden op: 22 dec 2013, 17:29

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

30 jan 2019, 14:14

Ik kan uit de bovenstaande adapter niet genoeg specs vinden.
weet je ook hoe de aansluiting van de plug zelf is? is dit een standaard pen vormig model zoals de megadrive bv. of zitten er meerdere pinnetjes in de plug?
het adapter topic helpt je verder om een juiste vervanger te vinden, mits je de specs weet.
lettende op polariteit(niet altijd nodig), volt, mah vermogen en gelijkstroom of wisselstroom.

in de regel mag je niet meer dan 5% afwijken van het voltage.
De mili ampere (mah) mogen gelijk of meer zijn, maar niet minder.
Gebruikersavatar
segatarian
Locatie: Hellevoetsluis
Berichten: 4457
Lid geworden op: 22 dec 2013, 17:29

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

30 jan 2019, 14:22

ik vind op the-next level.com info erover.
t zou gaan om een 12 volt wisselstroom adapter met ten minste 600 mah vermogen, welke het beste uitkomt
die zijn wel te vinden.
er zijn wel verschillende modellen van de odyssey, zelfs met een totaal andere inwendige voeding.

hier de qoute
How can I replace my Odyssey²'s power supply?

Luckily, you don't need an original Odyssey² power supply to run your console. Most electronics stores sell adjustable power supplies that you can use. Odyssey²'s power supply requirements are: 12v AC 600mA.
Gebruikersavatar
unstablewarpfield
Locatie: Dongen
Berichten: 202
Lid geworden op: 04 aug 2017, 22:24

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

30 jan 2019, 21:56

Wat segatarian zegt klopt. Lang geleden dat ik er een open gehad heb. Ik herinner me verschillende modellen waarbij sommigen een interne voeding hadden en andere modellen weer niet. Ik kan eens voor je kijken wat ik nog heb liggen? Mocht ik nog iets vinden dan mag je die voeding wel hebben. Ik heb zelf ooit een 5v mean well voedinkje ingebouwd en het convertor board eruit gehaald. Veel kleiner, cleaner, minder heet en gewoon een standaard 2 polig C7 snoer. Ideaal!
"I cannae change the laws of physics, captain!"
Gebruikersavatar
Jalf
Berichten: 773
Lid geworden op: 27 jun 2017, 11:19

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

31 jan 2019, 13:58

Oh dat zou super zijn zeg. Ik zit nu op mijn werk, maar volgens mij is een 2 pins aansluiting. Ik heb een G7000 model. Volgens mij heeft de Europese een externe voeding.
Ik doe niet aan onderschriften.
Gebruikersavatar
OldSchool
Contacteer:
Berichten: 3064
Lid geworden op: 05 feb 2017, 20:40

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

31 jan 2019, 14:06

Er zijn verschillende versies, sommige met externe voeding en bij sommige ingebouwd. Beide zijn te vervangen, maar de interne vergt iets meer werk.

Als je een externe voeding hebt, zijn de controllers ook los te koppelen. Heb je een interne voeding, dan lijken de controllers hard wired, maar dat is feitelijk niet zo. Als je de boel open maakt zit de aansluiting gewoon intern. Je kunt de controllers dus zo los maken en vervangen. Als ik me niet vergis is de voeding ook op deze manier te vervangen, zonder solderen.

Er zijn bij mij geen moderne alternatieve bekend. Het makkelijkste is om een tweede apparaat te kopen voor onderdelen. Mensen schijnen wel te klooien met voedingen van een Atari 7800, omdat hij ook een twee pins aansluiting heeft, maar dat klooien houdt dan in dat ze de bedrading aansluiten op een andere adapter.
Gebruikersavatar
OldSchool
Contacteer:
Berichten: 3064
Lid geworden op: 05 feb 2017, 20:40

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

31 jan 2019, 14:13

https://m.youtube.com/watch?v=BXHe3OTGl4A

Dit filmpje gevonden op youtube, ook de interne voeding is los te koppelen en kan dus relatief makkelijk vervangen worden.

Jammer, ik heb net twee defecte Videopac verkocht, waarvan er bij één nog een goede voeding zat en bij de ander een goede adapter.
Gebruikersavatar
Sigma
Locatie: Ergens in Zuid-Holland :P
Berichten: 485
Lid geworden op: 05 aug 2017, 17:47

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

07 feb 2019, 07:58

Even een snelle vraag; mijn kinderen geven aan dat de cartridge van Super Smash Bros. Ultimate (Switch) een foutmelding geeft na een potje Klassiek: "Cartridge kan niet gelezen worden". Daar word ik uiteraard niet vrolijk van maar.. wat kan ik hier aan doen? De cartridge zelf ziet er gewoon normaal uit en het spel doet het vaak gewoon wel. Zit er wellicht een fout ergens in het geheugen? Moet ik mij tot Nintendo wenden?

M.a.w. wat zouden jullie doen?
Gebruikersavatar
segatarian
Locatie: Hellevoetsluis
Berichten: 4457
Lid geworden op: 22 dec 2013, 17:29

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

07 feb 2019, 19:31

zou iets intern defect kunnen zijn, maar een schoonmaak poging kun je altijd kunnen proberen
Gebruikersavatar
VASH SAN
Berichten: 481
Lid geworden op: 27 dec 2016, 14:58

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

19 feb 2019, 20:20

Een tijdje geleden heb ik de Genesis versie van Subset Riders binnen gekregen op een mooie onverwachte manier, en alhoewel ik hier hoor dat ik beter mijn SNES versie kan spelen wil ik ook graag dat deze het doet.

Na een standaard schoonmaak ronde blinken de contacten maar kom ik nog steeds niet verder dan het konami scherm.

Dit is op al mijn consoles hetzelfde

Wellicht de condensatoren defect in de cart?

Iemand hier een idee.
Gebruikersavatar
Flozem
Locatie: Susteren
Berichten: 1543
Lid geworden op: 27 feb 2017, 10:09

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

23 feb 2019, 16:01

Stomme vraag misschien, maar zijn al jouw consoles US / Genesis consoles?

Deze game is namelijk region locked:
https://segaretro.org/Sunset_Riders/Region_coding
Gebruikersavatar
VASH SAN
Berichten: 481
Lid geworden op: 27 dec 2016, 14:58

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

23 feb 2019, 21:00

Ja dat weet ik, maar als ik een game genie gebruik om dat te omzeilen komt hij ook niet verder.
Gebruikersavatar
segatarian
Locatie: Hellevoetsluis
Berichten: 4457
Lid geworden op: 22 dec 2013, 17:29

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

24 feb 2019, 11:49

Een standaard megadrive game genie kraakt geen regio,s .
Er worden ook echt veel fouten gemaakt bij verkopers(ik zie t ook bij press start games,lees je mee Jur? :wink: ) dat convertor cards worden verkocht als zijnde alle ntsc regio's te kraken. Dit is niet zo helaas. Alle varianten die ik heb of heb gehad, zijn of voor ntsc u of voor ntsc j.

Denk dat mensen een willekeurige ntsc titel pakken om te testen, er niet bij stil staan dat er vrij veel megadrive games regio vrij zijn
Gebruikersavatar
VASH SAN
Berichten: 481
Lid geworden op: 27 dec 2016, 14:58

Re: Het Grote "Broken? Lets fix it together!" Topic

24 feb 2019, 12:41

segatarian schreef:Een standaard megadrive game genie kraakt geen regio,s .
Er worden ook echt veel fouten gemaakt bij verkopers(ik zie t ook bij press start games,lees je mee Jur? :wink: ) dat convertor cards worden verkocht als zijnde alle ntsc regio's te kraken. Dit is niet zo helaas. Alle varianten die ik heb of heb gehad, zijn of voor ntsc u of voor ntsc j.

Denk dat mensen een willekeurige ntsc titel pakken om te testen, er niet bij stil staan dat er vrij veel megadrive games regio vrij zijn
Mmm ik heb er ook niet al teveel ervaring mee, maar ik heb met x-men voor de Genesis wel hetzelfde gedaan. Code invoeren en draaien met die handel.

Het maakt trouwens ook niet uit of ik nu de game genie wel of niet gebruik. Hij staat gelijk vast op het konami scherm. Dat ook niet normaal loopt. Het staat er gewoon opeens?

De rom naar de vaantjes wellicht?

Terug naar “Tech”