Herkenbaar? Stoppen met verzamelen

Interessante advertenties, discussies en alles over verzamelen.
Gebruikersavatar
dlbyvisual
Berichten: 225
Lid geworden op: 15 sep 2014, 13:49

Re: Herkenbaar? Stoppen met verzamelen

30 apr 2020, 22:41

Ik koop alleen maar (retro) games waarvan ik zo goed als zeker weet dat ik ze ook speel óf waar ik super nostalgische gevoelens voor heb. Dat geldt voor games, maar ook een select aantal cd’s en wat random electronica. Denk aan een walkman. Ik ga hier niets van wegdoen, maar ik heb ook niet de behoefte om kasten vol games te verzamelen. Ik vind het wel leuk om de verzamelingen van anderen te zien.
Gebruikersavatar
Zach
Berichten: 733
Lid geworden op: 05 jul 2017, 22:29

Re: Herkenbaar? Stoppen met verzamelen

17 mei 2020, 10:46

Door de jaren heen een grote verzameling opgebouwd.

Ik heb weleens wat PS2 games verkocht, maar daar toch weer spijt van gekregen en toen opnieuw weer gekocht. Die hidden gems en JRPG-videos op youtube helpen daar ook niet bij.
Ook ik denk weleens om het allemaal weg te doen, maar aan de andere kant heb ik toch een emotionele klik met sommige games en soms heb ik enorm zin in een bepaald game, dat het wel fijn zou zijn als ik die dan ook kan spelen. Een digitaal format waar ik echt alle games kan spelen zou een uitkomst zijn. Niet van die mini-consoles met een 20tal games. Gelukkig zijn die wel uit te breiden op een illegale manier.

Uitdunnen is iets wat ik wel moet doen.
Gebruikersavatar
donatello
Locatie: sewers
Berichten: 45
Lid geworden op: 29 mar 2015, 23:37

Re: Herkenbaar? Stoppen met verzamelen

27 jun 2020, 20:10

interessante post! heb mezelf beperkt tot het enkel verzamelen van nintendo handheld, en dan voornamelijk de originele game boy games. met af en toe een uitstapje naar de super nintendo of N64. de meeste game boy games speel ik maar kort, maar ik vind het cib verzamelen ook tof vanwege het artwork op de doosjes en handleidingen.
Gebruikersavatar
Ribbelchips
Berichten: 92
Lid geworden op: 02 jan 2020, 13:35

Re: Herkenbaar? Stoppen met verzamelen

29 jun 2020, 13:15

Update na mijn vorige post van 7 april:

PS1, PS2 en Xbox 1 met alle games en accessoires weggedaan. Heb ze nog geen seconde gemist. Voor het geld een paar mooie NGC en SMS games gekocht!
Gebruikersavatar
VikTris
Contacteer:
Locatie: Utrecht
Berichten: 940
Lid geworden op: 22 dec 2013, 13:35

Re: Herkenbaar? Stoppen met verzamelen

23 aug 2020, 22:14

Nooit echt gedacht met het compleet stoppen maar wel focus verleggen en bepaalde dingen wegdoen.
Vooral de bezem door Gamecube en Playstation verzameling gehaald een hele tijd geleden want ik merkte inderdaad dat ik voor die games nooit echt tijd had omdat ze in die gen toch al aardig groot en rijk aan content waren. Nes/Famicom games kan ik er even instoppen en zonder al te veel moeite even spelen en dan verder dus daar heb ik m'n focus op gelegd.

Maargoed, met de classic consoles die je makkelijk kan "hacken" en honderden roms op zetten (ook gedaan), de switch heeft best wel een toffe retro library.. waarom zou je nog verzamelen in deze tijd met al deze opties en de beschikbaarheid van die games. Ik weet het niet, ik vraag mij ook echt af als ik niet jaren geleden begon met verzamelen en het in deze tijd zou overwegen of ik er überhaupt aan begonnen was.
Spoiler: weergeven
waarschijnlijk wel :rolleyes:
🇯🇵|Famicom / Saturn Verzamelaar| 🇯🇵
🌐| RGBSCANS.COM | | Gamedev Page |🌐
SegaMegaPlayer
Berichten: 4
Lid geworden op: 18 jun 2019, 23:01

Re: Herkenbaar? Stoppen met verzamelen

04 sep 2020, 23:27

Herkenbaar onderwerp ja. Ik denk dat ik toch maar weer eens mijn verzamelde games moet uitsorteren en actiever de deur uit moet krijgen... Ik denk dat ik maar begin bij recentere SEGA en Nintendo series. Pfff... Maar waar moet je beginnen :rolleyes:
Gebruikersavatar
koekiemonster
Contacteer:
eBay gebruikersnaam: Ruud_Luiten
Berichten: 2140
Lid geworden op: 24 dec 2013, 12:58

Re: Herkenbaar? Stoppen met verzamelen

07 sep 2020, 15:53

Voor mij geldt dat ik niet geheel wil stoppen, maar meer en beter grip wil hebben op mijn verzameling.
Zeker nu ik ziek ben zie ik dat de verzameling mooi is, maar te groot.

Vandaar dat ik vandaag veel te koop heb gezet, zie: viewtopic.php?f=16&t=6488&p=288404#p288404
- portable-games.nl
Gebruikersavatar
Ribbelchips
Berichten: 92
Lid geworden op: 02 jan 2020, 13:35

Re: Herkenbaar? Stoppen met verzamelen

10 sep 2020, 11:35

Ik ben na mijn vorige ronde opruiming alleen maar verder gegaan. En waar ik 10 jaar geleden echt spijt had van bepaalde verkopen, heb ik dat nu helemaal niet. Ik heb meer ruimte, de systemen games die ik nog hou hebben nu meer aandacht en ik heb er een mooi zakcentje aan over gehouden.

Ik ben begonnen met Saturn, PSX, PS2, DS, 3DS, Xbox en Nintendo 64 de deur uit te doen inclusief games. Recent heb ik bijna mijn hele Megadrive collectie de deur uit gedaan. Als ik dat nog eens wil spelen dan grijp ik wel naar de mini. Ik sta nu op het punt om mijn NES en Game Boy met games de deur uit te doen. Ik heb laatst nog een paar dagen op de Game Boy gespeeld en al die games zijn leuk voor 5 minuten, maar daar blijft het bij. En voor de NES geldt hetzelfde als voor de SMD, ik heb een gehackte mini met 2 controllers en alle games die ik leuk vind. De laatste keer dat ik een NES game heb toegevoegd aan de collectie is vijf jaar geleden en de laatste keer dat ik op de console hebt gespeeld is nog langer geleden... Ik heb mijn Wii games voor de grap ingelezen bij MarioWii op hun inkoop pagina en daar vang ik 190 euro voor. Denk dat ik dat maar doe. Scheelt een hoop los geleur op Marktplaats, met alle vervelende en afhakende kopers van dien.

Dan heb ik nog over: SNES, Xbox 360, PSVita, GameCube, Sega Master System, PS3, CD-i, Wii U en de current gen systemen. PS3 zie ik ook nog wel de deur uit gaan op termijn, maar ik wil die Tales of games en GTA IV + uitbreidingen die ik er voor heb echt nog eens spelen...
Gebruikersavatar
SpitseBaas
Berichten: 1069
Lid geworden op: 03 jun 2015, 23:20

Re: Herkenbaar? Stoppen met verzamelen

10 sep 2020, 12:14

Dank allen voor de reacties. Interessant om jullie gedachtegangen, ervaringen en meningen nadien te lezen.

Zelf ben ik er nog niet over uit, maar ik denk er wel steeds vaker aan om een (groot) deel van de hand te doen. Mede vanwege het nut ervan, in combinatie met de ruimte en het displayen/focussen van de collectie. Ik heb nu ook wat consoles/games staan waar ik weinig mee heb, maar bijvoorbeeld eens heb geruild of gekocht omdat ik het spel niet vaak tegen kwam (leuk om ook unieke spellen te hebben).

Maar een van de hoofdredenen voor mij om te beginnen met collecten is toch wel dat ik later met mijn toekomstige kinderen kan spelen op systemen die zij mogelijk niet snel meer bij vriendjes zullen zien. Dan zien zij hoe pap en mam vroeger games speelden. Leuk voor het nageslacht dus!

Dit zal echter niet voor alle systemen gelden. Voor mij is bijvoorbeeld de PS1, PS2 en N64 beetje langs mij heen gegaan vroeger, maar ik zie nu wel de charme van de consoles (vooral de laatste 2 genoemde). Dus ja...

Het blijft een lastige kwestie. Ik hou mij (nog steeds) vast aan de gedachte: Weg kan het altijd nog... Maar die gedachte heb ik al 3 jaar... (A)

Verstuurd vanaf mijn Pixel 3a XL met Tapatalk

Gebruikersavatar
Shenglong83
Contacteer:
Locatie: Israel
Berichten: 44
Lid geworden op: 07 sep 2020, 14:12

Re: Herkenbaar? Stoppen met verzamelen

10 sep 2020, 22:10

Als je het van iemand met ervaring uit de eerste hand wilt horen; Ik heb een paar jaar terug mijn gehele game verzameling verkocht.

Paar jaar terug ben in geëmigreerd en m'n geliefde verzameling kon niet mee. Bovendien kon ik het geld hard gebruiken om in het nieuwe land opnieuw te beginnen, dus was de keus redelijk simpel: Ik heb de hele boel voor m'n vertrek verkocht.
Toegeven, op dat moment was het met pijn in m'n hart (en ik heb er ook veel minder voor gekregen dan het echt allemaal waard was...)

Maar ik heb er geen spijt van. De meeste games en consoles die ik bezat speelde ik niet eens.
Zoals zovelen had alles als displays in de kast staan.
Sterker nog, ik speel(de) alle oude games uit puur gemakzucht via emulatie.

Begrijp me niet verkeerd: games verzamelen is een superleuke hobby (die ik inmiddels ook weer heb opgepakt), maar door afstand te doen van al m'n bezit heb ik het kunnen relativeren.
Het was meer het idee en het sentiment van 'al die moeite en plezier van een 30+ jaar oude verzameling' en alle leuke herinneringen die dat met zich meebracht. Dat voor een prikke de deur uit zien gaan deed pijn.
Stom natuurlijk, want die leuke herinneringen zijn helemaal niet aan die games gebonden; die zitten gewoon voor altijd in m'n koppie.

En dat ik dan bijv. de fysieke cartridge van Megaman X niet meer nieuw in doos in m'n kast heb staan, shrug, dat doet me niks.
Iedereen heeft tegenwoordig een dozijn apparaten in huis, van tv tot telefoon, die die game perfect afspelen.
You must defeat Sheng Long to stand a chance!

Terug naar “Verzamelpraat”